KHL:ssä käynnissä iso valmentajaruletti – yli puolet seuroista vaihtanut päävalmentajaa

© Kuva: www.hawk.ru

KHL:ssä on ehtinyt tapahtua paljon, vaikka sarja on ollut kesälomalla jo huhtikuusta lähtien. Lukuisien pelaajien lisäksi, myös useat valmentajat ovat joutuneet kevään aikana kilometritehtaalle tai siirtyneet paremmille kala-apajille.

Tämä kesätauko on ollut jo siinä mielessä poikkeuksellinen, kun yhteensä 13 joukkuetta on vaihtanut päävalmentajaa ensi kaudelle. Lukema on yli puolet sarjan joukkueista. Ensi kaudella KHL:ssä pelaa 25 joukkuetta, kun Jugra sekä Lada suljetaan tänä vuonna ulos.

Suomalaisittain valmentajamuutokset näkyvät kaikin mahdollisin sävyin. Salavat Ufa ei halunnut jatkaa yhteistyötä Erkka Westerlundin kanssa ja se palkkasi tämän tilalle Nikolai Tsulyginin. Westerlund on edelleen ilman seuraa, ja hän saattaakin jättää valmennustehtävät lopullisesti.

Myös suomalaisvalmentaja on siirtynyt potkut saaneen tilalle. Tänä talvena Leijonien valmennusryhmään kuulunut Jussi Tapola suuntaa eksoottiseen kohteeseen eli kiinalaiseen Kunlund Red Stariin. Hän jatkaa siellä Bobby Carpenderin tilalla.

Venäläislehti Championat odottaa Kunluniin isoja muutoksia, ja Tapola on vastannut huutoon. Hän toi joukkueeseen tuttuja miehiä, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi KHL-vahvistuksiksi Leijonissa, eli Veli-Matti Savinaisen ja Olli Palolan. Lisäksi hän saa avustajakseen todellisen NHL-ikonin, joka on vasta valmentajauransa alussa.

– On edelleen mysteeri, miksi Alexei Kovalev suostui tulemaan Tapolan apujoukkoihin, Championatin artikkelissa pohditaan.

Ufan ja Kunlunin ohella myös Jokereissa vaihtuu valmennusjohto. Syksystä asti on ollut tiedossa, että Lauri Marjamäki siirtyy tänä kesänä narripaitoihin ja Jukka Jalonen palaa Leijoniin.