Pittsburgh Penguinsin supertähtihyökkääjä Phil Kesselin nimi on noussut viime aikoina siirtohuhujen kohteeksi.

Tällä kaudella huimat 34 maalia ja 92 tehopistettä nakuttanut Kessel on The Athletic -lehden tietojen mukaan pahasti välirikossa Penguinsin päävalmentajana Mike Sullivanin kanssa. (Lue aiheesta lisää.)

Vakava välirikko voi tarkoittaa sitä, että Kessel pelaa ensi kaudella jossain muussa seurassa kuin Penguinsissa.

Mediajätti Sportsnet listasi perjantaina viisi todennäköisintä seuraa, jonne Kessel saatettaisiin kaupata. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistui Vegas Golden Knightsiin ja heidän hyökkääjään Erik Haulaan, jota pidetään todennäköisenä kauppanappulana.

– Vegasilla on älyttömät 24,8 miljoonaa dollaria tilaa palkkakatossa tänä kesänä. Heillä on vapaita pelaajia, joiden kanssa heidän täytyy tehdä isoja päätöksiä. Näiden pelaajien joukkoon kuuluvat William Karlsson, James Neal ja David Perron. Jos kaikki kolme pysyvät joukkueessa, sinne häviää se tila palkkakatosta. Jos GM George McPhee ei kuitenkaan säilytä kaikkia pelaajia, hän voisi tehdä vaihtokaupan, joka sisältäisi Erik Haulan, Sportsnetin toimittaja Sonny Sachdeva arvio.

Tällä kaudella loistavat 29 maalia ja 55 tehopistettä nakuttanut Haula ei kuitenkaan yksin toisi Kesselin tasoista supertähtiluokan hyökkääjää NHL:n sensaatiojoukkueeseen.

– Haula ei riitä yksinään Kesselin saamiseen, mutta Golden Knightsilla on huippulupauksia kuten Cody Glass ja Nick Suzuki jotka voisi sisällyttää kauppaan, toimittaja jatkoi.

Mikä olisi Penguinsin motivaatio hankkia keskushyökkääjä Haula laitahyökkääjän pelipaikkaa pelaavan Kesselin tilalle?

– Haula antaisi Penguinsille monipuolisuutta kolmossentterin rooliin. Hän antaisi Penguinsille mahdollisuuden siirtää Derrick Brassardin keräämään isompia minuutteja Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin rinnalle, Sachdeva arvelee.

Sachdeva nosti neljäksi muuksi Kesselin vaihtoehdoksi New Jersey Devilsin, Calgary Flamesin, Minnesota Wildin sekä Jarmo Kekäläisen johtaman Columbus Blue Jacketsin.