Ennen Nashville Predatorsin ja Winnipeg Jetsin välistä seitsemättä ottelua kerroimme, että jopa Pohjois-Amerikan mediajätti NBC spekuloi sillä, ”kumpi” Pekka Rinne nähdään pudotuspelisarjan ratkaisuottelussa.

Pohdinta liittyi siihen, että Rinteen taso oli tänä(kin) keväänä ailahdellut aivan ääripäästä toiseen.

Vastaus NBC:n asiantuntijoiden esittämään kysymykseen saatiin viime yönä Suomen aikaa. Eikä se vastaus ollut suomalaisittain eikä varsinkaan Rinteen kannalta mukava.

Rinne hörppäsi avauserässä kaksi karmeaa maalia ja joutui ajassa 10.47 vaihtopenkille.

Ensin ajassa 8.41 Jetsin Tyler Myers sutaisi kiekon maaliviivaa pitkin kohti Rinnettä, ja tämä ohjasi kiekon mailallaan oman selkänsä taakse. Ajassa 10.47 Paul Stastny taas yllätti Rinteen luvattoman helposti etukulmasta ja muutti numeroiksi jo 0–2.

Betoni mureni

Rinteen piti olla se betonipylväs, joka pitää Predatorsin pystyssä vaikeimpina hetkinä. Kun tällainen mies sulaa kauden tärkeimmässä ottelussa, se vaikuttaa koko joukkueeseen lamaannuttavasti. Kahden helpon maalin jälkeen Predators oli käytännössä hävinnyt ottelun.

Rinne otti tapahtuneen erittäin raskaasti ja syytti suoraan itseään tappiosta.

[nosto tasoitus=”oikea”]Tämä tuntuu aivan hirvittävältä. Petin joukkuetoverini – niin tässä tänään tapahtui.[/nosto]

– Tunnen olevani hyvin suuressa vastuussa siitä, että kautemme päättyi jo nyt. En pysty sanomaan mitään syytä tälle. Olin täysin terve ja minusta tuntui hyvältä. Mutta läpi pudotuspelien minulle tuli totaalisia ylä- ja alamäkiä. Nyt oli kauden tärkein hetki, ja tämä tuntuu aivan hirvittävältä. Petin joukkuetoverini – niin tässä tänään tapahtui, Rinne vaikeroi ottelun jälkeen NBC Sportsin mukaan.

Erityisen omituisen Rinteen huonoista pudotuspeleistä tekee se fakta, että hän oli runkosarjassa yksi koko NHL:n parhaista maalivahdeista. Rinne onkin ehdolla kauden parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn saajaksi. Samaa palkintoa tavoittelevat Rinteen tässä pudotuspelisarjassa päihittänyt Jetsin Connor Hellebuyck sekä myös kauttaan jatkava Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski.

Rinteen joukkuetoveri, tähtipuolustaja P.K. Subban vertasikin Rinnettä murheen hetkellä juuri näihin maalivahteihin.

[nosto tasoitus=”oikea”]Hän on koko joukkueen selkäranka. Hän on koko organisaation selkäranka.[/nosto]

– Kun puhutaan liigan parhaista maalivahdeista, ne ovat hän (Rinne), Hellebuyck, Vasilevski ja Montrealin Carey Price. Olemme onnekkaita, että meillä on yksi näistä maalivahdeista, Subban sanoi NBC Sportsille.

– Hän (Rinne) on koko joukkueen selkäranka. Hän on koko organisaation selkäranka. Hän on syypää siihen, että ylipäätään olimme täällä asti. Me jokainen olisimme voineet pelata tänään paljon paremmin. Olen väsynyt siihen, että kaikki syyttävät vain Rinnettä, Subban naulasi.

Katso Jetsin kaksi ensimmäistä maalia jutun alussa olevalta videolta. Erikseen voit katsoa maalit myös allaolevista tviiteistä.

NHL

@NHL
#Game7 on the road. No fear for the @NHLJets. #StanleyCup

NHL

@NHL
Winner goes on, loser goes home. An extra for the @NHLJets is exactly what they wanted. #Game7 #StanleyCup