Nashville Predatorsin suomalaismaalivahdin Pekka Rinteen pudotuspelikevät on – taas – ollut täynnä käsittämätöntä ailahtelua.

Ensimmäinen pudotuspelisarja meni vielä melko normaalisti. Tosin Colorado Avalanche -sarjaankin mahtui peli – vieraissa, tietysti – jossa Rinne päästi 15 laukauksesta neljä taakseen ja otettiin vaihtoon toisen erän alkuminuuteilla.

Viidessä ensimmäisessä pelissä Rinne päästi yhteensä 14 maalia. Mutta kun tuli kuudennen, katkaisupelin, vuoro, Betoni-Pekka oli lempinimensä veroinen: nollapeli, voitto ja sarja kotiin.

Käynnissä oleva Winnipeg Jets -sarja on ollut Rinteen osalta kaoottisempi. Viidessä ensimmäisessä pelissä omiin meni kolme, neljä, viisi, yksi ja kuusi maalia. Toisessa ja viidennessä ottelussa Rinne vaihdettiin pois maalilta kesken pelin. Viidennessä ottelussa Winnipegissä Rinne päästi 26 laukauksesta kuusi maaliin.

Ja, déjà vu: kun tuli kuudennen, katkaisupelin, vuoro, Betoni-Pekka oli lempinimensä veroinen: nollapeli ja voitto kotiin. Rinne torjui varhain tänä aamuna Suomen aikaa päättyneessä ottelussa 34 kertaa, kun Predators haki Winnipegistä 4–0-voiton ja venytti sarjan katkaisun torstai-illan kotiotteluunsa.

Rinteen tason hurja ailahtelu sai Pohjois-Amerikan mediajätin NBC:n jääkiekkoasiantuntijat pohdiskelemaan, ”kumpi” Pekka Rinne Predatorsin maalilla nähdään ratkaisupelissä.

– Uskoisin, että sama, jonka näimme tänään. Kun katsotaan sitä edellistä peliä tarkemmin, hän ei ollut niin huono kuin lukemat väittävät. Hän ei saanut paljon apua joukkueelta. Tässä pelissä hän taas oli loistava, etenkin ensimmäisessä erässä, kun Winnipegillä oli ylivoimalla maalipaikkoja ja he yrittivät saada yleisön mukaan peliin. Rinne otti loistavia torjuntoja tärkeillä hetkillä, NBC:n asiantuntijat kommentoivat.

– Ajatellaan asiaa isommassa kuvassa. Kun mennään katkaispeliin, ja pelaajat näkevät, että maalilla on itseluottamusta puhkuva Pekka Rinne, sen täytyy tuntua kenttäpelaajista hyvältä. Se antaa lisää luottoa koko joukkueelle, asiantuntijat jatkoivat.

Sarjan seitsemäs ottelu pelataan torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa Nashvillessä.

Katso NBC:n asiantuntijoiden kommentit Rinteestä tästä linkistä avautuvan sivun videogalleriasta.