Pietarin SKA:n suomalaisvahti Mikko Koskinen jätti vastikään KHL-kaukalot taakseen ja rustasi NHL-sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa.

Koskisen maalivahtivalmentajana SKA:ssa viimeisen kaksi kautta toiminut Rashit Davydov ei ollut pari vuotta sitten vielä uskoa, että Koskinen joskus pelaisi NHL:ssä.

– Kun minulle kerrottiin pari vuotta sitten, että Mikko pelaisi NHL:ssä, sanoin heti, että se olisi hulvatonta. Kuka!? Hän vai NHL:ssä? Tuo on aivan liian hulvatonta, Davydov sanoi venäläiselle Championat-lehdelle.

Venäjän maajoukkueen maalivahtivalmentajana edelliset viisi vuotta toiminut Davydov uskoo kuitenkin nyt, että Koskinen on täysin valmis NHL:ään.

– Nyt kaksi vuotta myöhemmin kaikki on muuttunut. Hän on valmis. Olemme tehneet töitä yhdessä kaksi vuotta. Enkä yritä liioitella mitenkään. Nämä ovat vain faktoja. Mikko on valmis – hän tulee pelaamaan siellä ja kaikki menee hyvin, kokenut maalivahtiluotsi vakuuttaa.