Suomalaislupaus kerää katkeransuloisia kehuja: ”Hän tekee asioita, joita Gretzky teki”

Perjantain ja launtain välisenä yönä käynnistyy perinteinen Memorial Cup, jonka voittaja kruunataan Kanadan parhaaksi kiekkoseuraksi. Titteliä on tavoittelemassa myös Swift Current Broncosin suomalaislupaus Aleksi Heponiemi.

Broncos ansaitsi paikkansa turnaukseen WHL-sarjan mestarina. Heponiemellä on takanaan ilmiömäinen runkosarja sekä pudotuspelit. Runkosarjassa hän pelasi 57 peliä ja teki massiiviset tehot 28+90=118. Pudotuspeleissä 26 otteluun syntyi ”vain” tehot 5+25=30.

New York Rangersin vanhempanan neuvontantajana työskentelevä Mike Barnett myöntää Montreal Gazetten haastattelussa, että häntä harmittaa se, ettei Rangers onnistunut nappaamaan Heponiemeä riveihinsä. Seuralla oli käytettävissä viime kesän varaustilaisuudessa kaksi ensimmäisen kierroksen varausta, joilla se nappasi ruotsalaishyökkääjä Lias Anderssonin sekä tsekkisentteri Filip Chytilin. Toisella kierroksella Rangers ei varaamaan päässyt.

Heponiemen pelaajaoikeudet nappasi lopulta Florida Panthers. Varausnumeroksi aikakirjoihin jäi 40.

– Hän tekee joitain sellaisia asioita, mitä Wayne Gretzkyn oli tapana tehdä, Barnett kehui suomalaistaituria.