Maailmanmestaruuden voittaneella Ruotsilla oli MM-kisoissa riveissään peräti 20 NHL-pelaajaa. Ruotsin päävalmentaja Rikard Grönborg ei joutunut paljon NHL-pelaajia houkuttelemaan Tanskan-turnaukseen, vaan lähes kaikki kynnelle kykenevät lähtivät ilomielin edustamaan Tre Kronoria.

Ruotsille kisat olivat melkein kuin kotikisat. Esimerkiksi Anaheim Ducksin tähtipuolustaja Hampus Lindholm on syntynyt Helsingborgissa, josta pääsee Tanskan Helsingöriin päiväsaikaan kahdenkymmenen minuutin välein lähtevillä lautoilla.

– Moni vastasi kisakutsuun ”kyllä”, koska turnaus oli lähellä kotia. Moni myös halusi tulla mukaan, koska halusi voittaa jotain NHL-kauden pettymyksen jälkeen. Maajoukkueen johto teki myös hyvää työtä, että sai meidät mukaan, Lindholm valaisi ruotsalaisten NHL-pelaajien innokkuutta lähteä MM-kisoihin.

Lindholm myös antoi ymmärtää, että Ruotsin joukkueenjohto antoi pelaajille sopivasti vapauksia kisojen aikana, jotta joukkueen tunnelma ja vireystila pysyi hyvänä.

[nosto tasoitus=”oikea”]Tämä on epätodellinen tunne! Tuntuu todella upealta. En ole voittanut mitään aikoihin.[/nosto]

– Tämä oli pitkä turnaus, mutta tällaisessa paikassa voi pitää hauskaa ystävien ja joukkueen kanssa. Ei ollut ollenkaan huono asia, vaikka turnaus kesti vähän kauemmin, Lindholm jutteli iloisena.

Ja mikäs oli iloitessa, kun kaulassa roikkui kultamitali.

– Tämä on epätodellinen tunne! Tuntuu todella upealta. En ole voittanut mitään aikoihin, Lindholm riemuitsi.

– Tämä meni pitkän kaavan kautta. Kaivoimme tämän voiton kovalla työllä, ja vain sillä on merkitystä. Juttelimme, ettei häviämistä voi pelätä. Siksi voitimme, Lindholm analysoi.

Finaalivastustaja Sveitsille hän antoi täyden tunnustuksen.

– Sveitsi antoi itsestään kaiken. Heillä oli todella hyvä maalivahti. Täytyy antaa heille tunnustusta.

– En itse asiassa ole yllättynyt heidän esityksestään. Heillä on hyvä joukkue ja he pelasivat hyvin. Katsokaa NHL:ää ja Vegasia. Jos joukkue pelaa hyvin yhteen ja sillä on hyvä maalivahti, voi päästä minne vain, Lindholm muistutti.