NHL-seura Minnesota Wild kokee tänä kesänä isona muutoksia, sillä se palkkasi tiistaina uudeksi general managerikseen Nashville Predatorssin varaGM:n Paul Fentonin.

Fenton kuvaili tilannetta uudessa työpaikassaan urheilulehti The Athleticille. Hän uskoo tekevänsä isoja pelaajakauppoja hyvinkin pian, mutta haluaa pitää viime vuosien luottosoturit seurassa.

Fenton nosti esiin Wildin kokeneet pelaajat. Hän antaa luottoa joukkueen kapteenille Mikko Koivulle ja povaa tälle isoa roolia ensi kaudelle. Koivu saa jälleen valtavasti vastuuta johtajana ja keskushyökkääjänä.

– Meidän pitää katsoa, mitä meillä jo on. Meillä on maalivahti Devan Dubnyk, meillä on puolustaja Ryan Suter ja meillä on sentteri Mikko Koivu. Sitten me lisäämme palikat ympärille, koska kolmestaan he eivät pärjää. He toimivat tukipilareina, Fenton kuvaili.

Uusi GM ei kommentoinut muiden pelaajien asemaa joukkueessa ja kertoikin, että isot pelaajakaupat ovat kesällä mahdollisia.

– Mitään reseptiä ei ole olemassa. Sinun täytyy nähdä, ketkä sopivat palikoiksi. Haluan tehdä pelaajavaihtoja, mutta en halua luopua kapteenistosta. Haluan hankkia seuraan pelaajia, jotka sopeutuvat seuraan nopeasti.

Fenton lisäsi, että haluaa tehdä muutoksia myös Minnesotan farmijoukkueeseen, mistä ei lähivuosina ole kasvanut pitkään aikaan todellisia tähtipelaajia.

– Nashvillessä meillä oli sanonta, että ”tie Predatorsiin käy Milwaukeen kautta”. Haluan tuoda saman periaatteen myös tänne.