Marjamäki innostui niin, että puhui jo kotiyleisöstä – muistutti myös faktasta: ”Saksalla on nyt etu”

© Kuva: Ilari Isotalo

Leijonat pelasi MM-kisojen – ja joidenkin mielestä vuosikausiin – parhaan pelinsä kukistaessaan Kanadan lauantai-iltana vakuuttavalla esityksellä maalein 5–1.

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli ottelun jälkeen erittäin mielissään näkemästään.

– Tuolla lailla pitää reagoida (Tanska-)tappioon. Se oli ehkä isoin anti. Kun tulee negatiivinen kokemus, niin sen jälkeen tulee pieni terästäytyminen. Joukkue tulee enemmän yhteen ja heittäytyy enemmän pelille. Sitä kautta voi tulla parempi joukkue, Marjamäki analysoi.

Suomi iski ottelussa kaksi ylivoimamaalia, Kanada ei yhtään.

– Voitettiin erikoistilannepeli. Kummallakin oli saman verran maalipaikkoja. Meidän maalivahtipelimme oli myös loistavaa, Marjamäki kehaisi Harri Säteriä.

Kanadan maalivahdeista Curtis McElhinneystä ja Darcy Kuemperista ei voinut sanoa samaa.

Toinen Suomen ylivoimaosumista oli viiden hyökkääjän eli Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen, Mikael Granlundin, Mikko Rantasen ja Veli-Matti Savinaisen viisikon kädenjälkeä.

– Teräväinen pelasi hyvin viivassa. Yhtä hyvin hän voisi pelata pakkina. Sama Sepestä (Aho), Marjamäki sanoi.

Eniten Marjamäkeä kuitenkin miellytti se yleinen tapa, jolla Leijonat ottelussa esiintyi.

– En ole miettinyt, oliko tämä meidän paras ottelumme. Tietenkin hienoon paikkaan tämä tuli. Ja jotain se kertoo, jos voitat Kanadan 5-1.

Päävalmentaja oli niin haltioissaan, että kommentoi Suomen pelanneen kotiottelun.

– Se tapa, kuinka yhtenäisesti ja loistavasti pelattiin hienon kotiyleisön edessä. Lauantai-ilta ja varmaan Suomessakin moni katsoi. Siihen kohtaan tuollainen esitys ja rohkeus. Kyllä varmaan antaa potkua meille kaikille, Marjamäki ihasteli.

– Meidän joukkueessa on niin valtava luisteluvoima. Uskalletaan pelata ja lähteä viemään peliä.

Kauan voittoa ei kuitenkaan voi maiskutella, sillä tänään illalla vastassa on Saksa. Olympialaisissa sensaatiomaisesti hopeaa voittanut Saksa hävisi eilen aamupäiväpelissä Latvialle ja käytännössä menetti mahdollisuudet jatkopeleihin.

– 20 tuntia tästä, ja vastaan tulee Saksa, jolla on yhdeksän tunnin etu. Nyt täytyy ladata siihen, Marjamäki muistutti eilisen pelin päätyttyä.

Otto Palojärvi, Herning