Hyökkääjä Mikko Rantanen pääsi iskemään Leijonien 3–0-johtomaalin Markus Nutivaaran laukauksen irtokiekosta. USA:n maalivahti Keith Kinkaid antoi Rantaselle helpon työn siirtää kiekon maaliin.

– Vähän pomppikin meille tänään, mutta pomput täytyy aina ansaita. Se 3–0 oli hyvä maali. Jos kaveri pääsee 2-1:een, se on yhden maalin peli taas. Siksi oli kiva tehdä se tärkeä kolmas maali, Rantanen sanoi.

Rantasen mielestä Suomi pelasi erittäin kypsän pelin.

– Aina kun jenkki sai hyökkäyksessään kiekon, aika vähän heillä oli aikaa ja tilaa. Se oli lääke, joka toimi huippupelaajia vastaan.

Rantanen ei lähtenyt vertailemaan Suomen otteita Kanadaa ja USA:a vastaan.

– Aika samanlaisia esityksiä nämä varmaan olivat. En osaa sanoa, kumpi oli meiltä parempi esitys. Tänään puolustettiin hyvin. USA loi tänään vielä enemmän paikkoja kuin Kanada loi.

– Mun mielestä puolustamme tosi tiiviisti ja hyökkäämme myös nopeasti. Nopeus auttaa pääsemään hyvin sinne hyökkäysalueelle. Puolustuksessa otetaan tila ja aika hyvin pois. Mutta pystymme vielä parantamaan.

Lohkovoitolle Rantanen antoi ison arvon.

– Onhan se iso juttu. Tiedettiin, että jos pystytään pelaamaan ehjästi, niin pystytään voittamaan lohkokin. Ei voi paremmin lohko mennä, jos lohko voitetaan. Tästä täytyy nyt ottaa etua, kun saadaan jäädä tänne, eikä tarvitse matkustaa Kööpenhaminaan.

Sveitsi oli Rantasellekin melko tuntematon vastustaja.

– Hyvä joukkue se on. Siellä on paljon hyviä Euroopan pelaajia ja sitten on muutama NHL-pelaaja. Tulee luisteleva joukkue varmasti vastaan. Paha peli tulossa, Rantanen ennakoi.