Kuten hyvin tiedetään, Leijonien taival jääkiekon MM-kilpailuissa päättyi puolivälierän katkeraan 2–3-tappioon Sveitsille. Rakas länsinaapurimme Ruotsi taas nappasi jälleen MM-kultaa: toisen kerran peräkkäin ja yhteensä 11:nnen kerran.

Suomessa ihasteltiin turnauksen aikana erityisesti Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen hienoa peliä ja pistetehtailua. Samaan aikaan moni kuitenkin ihmetteli, miksi päävalmentaja Lauri Marjamäki peluutti tehokaksikkoa myös alivoimalla.

Usein tapana on, että alivoimalla raatavat aivan muut miehet kuin joukkueen taitavimmat ja tehokkaimmat pelaajat.

Nyt Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n tunnettu toimittaja ja suureksi Suomen-ystäväksi tunnustautuva Chris Härenstam on ottanut voimakkaasti kantaa juuri tähän asiaan. Härenstam puhui päättyneistä MM-kisoista ja Suomen jääkiekon tulevaisuudesta Ylen ruotsinkielisen kanavan Svenska Ylen haastattelussa.

– Mielestäni Lauri Marjamäki teki yhden suuren virheen MM-turnauksessa. Hän peluutti Sebastian Ahoa ja Teuvo Teräväistä aivan liikaa, hän pani heidät liian koville. Heillä ei ollut enää voimia jäljellä Sveitsi-ottelussa, jotta he olisivat voineet astua esiin ja ratkaista pelin. Se oli ratkaiseva tekijä, Härenstam sanoo ohjelmassa.

Muutoin Härenstam pitää Suomen tulevaisuutta jääkiekossa kirkkaana.

– Suomi voittaa juniorimestaruuksia toisensa perään ja tuottaa runsaasti alhaisilla numeroilla NHL:ään varattavia pelaajia, Härenstam muistutti.