Suomessa ollaan yleisesti sitä mieltä, että myöhään eilen illalla päättynyt MM-turnaus meni Leijonien osalta penkin alle. Syy tähän on tietysti se, että Suomi hävisi puolivälierässä lopulta MM-hopeaa saavuttaneelle Sveitsille.

Suomessa on erikoinen tapa määrittää koko pitkän turnauksen, jopa koko Leijonien kauden, onnistuminen yhden ottelun perusteella. Nyt siinä ottelussa tuli tappio, joten johtopäätös on selvä: Leijonat pelasi surkeat kisat.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n tuore maailmanranking kertoo muuta. Sen mukaan Leijonat sijoittui juuri sille tasolle, jolle se kuuluu: viidenneksi.

IIHF julkaisi kisojen päätyttyä tuoreen maailmanrankingin, johon kerätään pisteitä pitkällä aikavälillä. Leijonat on kyseisessä rankingissa sijalla viisi.

Maailmanrankingin kärjessä on vähemmän yllättäen Kanada, kuten edellisessäkin listauksessa. Toisena komeilee MM-kultaa toisen kerran peräkkäin voittanut Ruotsi, joka nousi yhden sijan edellisestä päivityksestä. Kolmantena on yhden sijan pudonnut Venäjä ja neljäntenä kaksi pykälää noussut tuore MM-pronssimitalisti USA. Leijonat putosi edellisestä rankingista yhden sijan.

Suomen perässä rankingissa ovat Tshekki, tuore MM-hopeamitalisti Sveitsi ja olympiahopeamitalisti Saksa.

Suurimman pudotuksen rankingissa on kokenut kolme sijaa 14:nneksi valahtanut Valko-Venäjä. USA:n ohella kovimmat nousijat ovat kaksi pykälää kivunneet Latvia (11.) ja Tanska (12.)

Koko rankingin löydät tästä linkistä.