Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF asetti aikaisemmin tällä viikolla viisi Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pelaajaa ja kolme valmentajaa pelikieltoon.

IIHF pyörsi kuitenkin alkuperäisen päätöksensä perjantaina ja teki muutoksia pelikieltoihin, jotka koskivat aikaisemmin vain tulevia Nuorten MM-kisoja.

Syy pelikieltoihin johtui siitä, kun osa Ruotsin maajoukkueen pelaajista ja valmentajista riisuivat hopeamitalinsa pois kaulaltaan kesken tammikuussa Buffalon U-20 MM-kisojen finaalin mitalienjaon.

Ruotsin Nuorten maajoukkueen kapteeni Lias Andersson sai kaikista kovimman rangaistuksen, kun hän otti mitalinsa pois kaulaltaan ja heitti sen katsomoon. New York Rangersin nuoren superlupauksen alkuperäinen neljän ottelun pelikielto U-20 MM-turnaukseen muuttui neljän ottelun pelikielloksi vuoden 2019 miesten MM-turnaukseen.

Andersson valittiin Ruotsin maajoukkueen mukaan Tanskassa järjestettäviin miesten MM-kisoihin.

Myös Ruotsin hyökkääjien Axel Jonssonin ja Jesper Boqvistin kahden ottelun pelikielto koskee jatkossa Nuorten MM-kisojen sijaan ensi vuoden miesten MM-turnausta.

Maalivahti Olle Eriksson Ek ja NHL-megalupaus Rasmus Dahlin saivat kahden ottelun pelikiellon ensi vuoden alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen.