Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on asettanut viisi Ruotsin U-20 maajoukkueen pelaajaa ja kolme valmentajaa peli-
ja toimitsijakieltoon.

Osa Ruotsin maajoukkueen pelaajista ja valmentajista rikkoivat IIHF:n sääntöjä, kun he ottivat 5. tammikuuta Buffalossa pelatun finaalin jälkeen hopeamitalinsa pois kaulalta mitalienjaon jälkeen.

Pisimmän pelikiellon sai Ruotsin kapteeni Lias Andersson, joka riisui mitalin pois ja heitti sen katsomoon. New York Rangersin superlupaus sai neljän ottelun pelikiellon ensi vuoden U-20 MM-turnaukseen.

Anderssonin pelikielto on kuitenkin vain pelkkä muodollisuus, koska hän ei ole ensi vuonna enää ikänsä takia edustuskelpoinen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Ruotsin pelaajat Axel Jonsson, Jesper Boqvist, Olle Eriksson ja ensi kesän NHL:n todennäköinen ykkösvaraus Rasmus Dahlin joutuvat pelikieltoon kahden ottelun ajaksi ensi vuoden U-20 MM-turnauksessa.

Dahlinin tapauksessa pelikielto koskee tulevia alle 18-vuotiaiden MM-kisoja, mutta jos hän ei osallistu tähän turnaukseen, koskee rangaistus seuraavaa Nuorten MM-turnausta.

Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén sai kolmen ottelun mittaisen pelikiellon, kun taas apuvalmentajat Nizze Landén ja Henrik Stridh ovat sivussa kahdesta ensimmäisestä ensi vuoden Nuorten MM-turnauksen ottelusta.

Pelikiellot eivät koske tulevaa miesten MM-turnausta.