Huippuvahti Petri Vehanen palaa liigaseuraan – ”Pelin ymmärrys ihan omaa luokkaansa”

© Kuva: Juha Tamminen

Oman pelaajauransa Saksassa tähän kevääseen päättänyt huippuvahti Petri Vehanen palaa Rauman Lukkoon tällä kertaa osaksi maalivahtivalmennusta.

Raumalaislähtöinen Vehanen voitti mittavalla urallaan muun muassa MM-kultaa sekä KHL:n mestaruuden. Lukossa luotetaan siihen, että kovissa liemissä keitetty huippu-urheilija pystyy auttamaan seuran maalivahteja eteenpäin.

Vehanen työskentelee aisaparina yhdessä Lukon maalivahtivalmentajan Mikael Vuorion kanssa.

– “Pete” on varmasti yksi parhaista Euroopassa viimeisen kymmenen vuoden aikana pelanneista maalivahdeista, joten se kokemus mitä hän pystyy tuomaan mukanaan, on valtava. Pelin ymmärrys fyysisesti, henkisesti ja pelillisesti on ihan omaa luokkaansa, Vuorio kehuu seuran tiedotteessa.

Vehasen sopimus kestää vuoden verran. Hän on valmis antamaan uudelle pestille kaikkensa.

– Varmasti tullaan Arin (Moisanen, Vehasen entinen maalivahtivalmentaja) kanssa asioita sparraamaan. Tämän lisäksi olen hyvin tietoinen, että vuosi on lyhyt aika näissä hommissa. Kahden, kolmen vuoden säteellä tuloksia varmaan pitääkin sitten jo tulla näkyviin, Vehanen sanoo.

– Hallilla tulee varmaan jatkossa vietettyä enemmän aikaa kuin peliuran aikana. Valmennustyö on kokonaisvaltaista omistautumista, jos toki sitä oli myös aktiivipelaaja-aikakin. Silti nyt on vastuuta myös toisista ihan eri tavalla kuin ennen, Vehanen kommentoi.

Linkki Lukon tiedotteeseen.