Finaaliin! Suomalaislupaus teki voittomaalin ratkaisupelissä

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Aleksi Heponiemi oli Kanadan junioriliigassa WHL:ssä pelaavan Swift Current Broncosin sankari, kun joukkue selvitti tiensä WHL:n finaaleihin. Heponiemi teki joukkueensa toisen maalin eli voittomaalin, kun Broncos kukisti Lethbridge Hurricanesin 5–1 . Broncos vei välieräsarjan nimiinsä voitoin 4-2.

Heponiemi on kerännyt kevään 20 pudotuspelissä jo hurjat tehot 3+21=24. Runkosarjassa Heponiemi takoi kovan saldon 28+90=118.

NHL-seura Florida Panthers varasi Heponiemen viime kesänä toisella kierroksella.

WHL:n finaaleissa Broncosin vastustajaksi tulee Everett Silvertips. Finaalien voittaja pääsee kilvoittelemaan Memorial Cupista. Lopputurnaukseen osallistuvat Kanadan juniorisarjojen WHL:n, QMJHL:n ja OHL:n mestarit sekä turnauksen järjestävä Regina Pats.