Suomalainen valmentajalegenda Erkka Westerlund on saanut potkut KHL-seurastaan Salavat Julajev Ufasta. Seura tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

Pitkän päivätyön jääkiekkovalmennuksen parissa tehnyt Westerlund, 61, kommentoi kaksi vuotta sitten päättyneen Jokerit-pestinsä jälkeen, että valmentaa enää vain, jos saa jonkin aivan erityisen pestin.

Ilmeisesti Westerlund piti Ufan tarjousta tarpeeksi erityisenä ja allekirjoitti viime kesänä 1+1-vuotisen sopimuksen. Nyt seura ei kuitenkaan käytä sopimuksessa ollutta optiovuotta.

Kuten hyvin tiedetään, Venäjällä sinänsä hyvätkään suoritukset eivät läheskään aina takaa valmentajille työrauhaa, jos huippumenestystä ei tule. Ufa oli KHL:n runkosarjassa itäisen konferenssin kakkonen ja voitti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Avangard Omskin.

Toisen playoff-kierroksen tappio seitsemännessä ottelussa Traktor Tsheljabinskille ei kuitenkaan miellyttänyt seurajohtoa.

Westerlundin mukana Ufasta lähtee koko suomalainen valmennustiimi eli Hannu Virta, Tomi Lämsä, Tomas Westerlund ja Jarmo Koivisto.