Nuoret suomalaistähdet pilasivat NHL-legendan juhlat – ”Tarvitsin tätä todella”

© Kuva: Getty Images
Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!

Winnipeg Jetsin nuoret suomalaispelaajat Patrik Laine ja Sami Niku onnistuivat maalinteossa viime yönä Suomen aikaa Montreal Canadiensia vastaan.

Eivätkä ihan missä tahansa ottelussa ja ketä tahansa vastaan.

Laine ja Niku ohittivat Canadiensin kulttimaalivahdin Carey Pricen, joka nousi viimeistään kyseisessä ottelussa seuralegendaksi.

Price, 30, pelasi 557. ottelunsa Canadiensin paidassa, ja on nyt eniten otteluja seurassa pelannut maalivahti. Price ohitti tilastossa itsensä Jacques Planten, joka pelasi ”Habsissa” kausina 1952–63.

Price debytoi Canadiensissa kaudella 2007–08 ja pelaa seurassa nyt 11. peräkkäistä kauttaan. Plante pelasi Canadiensissa niin ikään 11 kautta, mutta jatkoi uraansa vielä yhteensä kahdeksan kauden ajan New York Rangersissa, St. Louis Bluesissa, Toronto Maple Leafsissa, Boston Bruinsissa sekä Edmonton Oilersissa. Plante menehtyi vuonna 1986 vain 57-vuotiaana Sveitsin Sierressä.

Kaudella 2014–15 NHL:n parhaan maalivahdin Vezina Trophyllä palkitun Pricen tämä kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Sarjan kiistatta parhaisiin maalivahteihin kuuluva Price oli alkukaudella aivan poissa tolaltaan. Myöhemmin kävi ilmi, että mies oli kärsinyt kroonisesta väsymyksestä ja mm. hänen veriarvoissaan oli paljon pielessä. (Lue artikkeli tästä.)

Avun löydyttyä Price pelasi hienosti helmikuuhun asti, kunnes loukkaantui. Price oli sivussa peleistä tasan kuukauden. Paluunsa jälkeen hän on pelannut viisi ottelua, joista Canadiens on voittanut vain yhden.

Silti, tai ehkä juuri siksi, Price arvosti Jets-ottelussa saamaansa huomionosoitusta. Canadiensin ex-maalivahdit Patrick Roy ja Ken Dryden lähettivät Pricelle terveisensä tribuuttivideolla, joka esitettiin ensimmäisen erän mainoskatkolla. Videon jälkeen Bell Centren yleisö osoitti pitkään seisten suosiotaan Pricelle, ja tämä viittoili muutaman kerran räpylällään kiitokseksi.

– Se oli todella tunteellinen hetki itselleni. En odottanut sitä, mutta tuo video ja yleisön suosionosoitukset olivat asia, jota todellakin tarvitsin. Olen erittäin kiitollinen ja kunnioitan elettä, Price sanoi nhl.comin mukaan.

– Kaikkien niiden vaikeuksein jälkeen, joita olemme tällä kaudella kokeneet, yleisön osoittama kunnioitus merkitsi minulle todella paljon, Price kiitteli.

Jets voitti ottelun jatkoajan jälkeen maalein 5-4.

Katso video Pricen saamista huomionosoituksista ja tribuuttivideosta tästä linkistä.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!