Mielenkiintoisia vahvistuksia: Liiga-seura hankki TPS:n huippulupauksen ja Mestiksen tehohirmun!

KooKoo on vahvistanut puolustustaan kahdella lupaavalla nuorella pelaajalla, kun TPS:n huippulupaus Martin Berger ja TUTO Hockeyn tehopakki Kalle Valtola siirtyvät ensi kaudeksi Kouvolaan.

KooKoon tiedote:

Puolustajat Martin Berger ja Kalle Valtola muuttavat Aurajoen rannalta Kymijoelle ja Kouvolaan. KooKoo solmi molempien kanssa kaksivuotiset pelaajasopimukset.

– Molemmat ovat nuoria ja pelitaitavia puolustajia, jotka sopivat ryhmäämme erinomaisesti, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

– Kallen huipputehot Mestiksestä ovat kova työnäyte. Nyt hänen juonikkuus ja yllätyksellisyys pääsevät testiin myös Liiga-tasolla. Martin puolestaan on jo kaksi kautta kuulunut Liiga-tasolle. Hän halusi tulla Kouvolaan hakemaan suurempaa vastuuta ja seuraavaa kehitysaskelta pelaajana.

Kalle Valtola, 22, oli päättyneellä kaudella Mestiksen tehokkain puolustaja. Valtola tykitti 50 runkosarjaottelussa 14+32 tehopistettä ja johti pudotuspeleissä turkulaiset kultakypäränä Mestiksen hopealle. Kevään 18 pudotuspeliottelussa kertyi 6+8 pistettä.

– Liiga on ollut jo pidempään tavoitteeni ja sen eteen olen tehnyt töitä, joten ei tarvinnut kauaa miettiä, kun KooKoosta otettiin yhteyttä. Olen kuullut seurasta paljon hyvää muun muassa Aki Kangasmäeltä, Valtola sanoo.

– Olen nyt kahtena keväänä päässyt pelaamaan pudotuspelejä ja se on iso tavoite myös ensi kaudelle. Omalla tilillä ei ole vielä yhtään Liiga-peliä, joten olen maltillinen henkilökohtaisten tavoitteiden suhteen. Odotan vain, että pelit jo alkaisivat! Johan tässä on viikon verran ehditty huilaamaan.

Martin Berger, 21, siirtyy oranssimustiin Turun Palloseurasta. Puolustaja pelasi tällä kaudella TPS:ssä 42 runkosarja- ja kuusi pudotuspelimatsia. Berger pyörähti kauden aikana myös kolmen ottelun lainoilla ensin Vaasan Sportissa sekä helmikuussa KooKoossa.

– Kouvolasta jäi todella hyvä fiilis! Pystyin olemaan täysin oma itseni ja nauttimaan pelaamisesta, Berger kertaa.

– Pidän itseäni aika monipuolisena puolustajana, joka pystyy pelaamaan useita eri rooleja. Tavoite on totta kai saada paljon onnistumisia ja sitä kautta vastuuta sekä auttaa joukkuetta kohti pudotuspelejä. Kouvola on minulle varmasti hyvä paikka kehittyä sekä pelaajana että ihmisenä.