NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Chicago Blackhawks saattaa menettää huippuhyökkääjänsä lopullisesti, kun pelaajan terveysongelmat eivät ole vieläkään helpottamassa.

Slovakian suurimpiin kiekkoikoneihin kuuluva Marian Hossa jätti tämän kauden sivuun. Hän kärsii vakavan ihosairauden lääkityksen rajuista sivuvaikutuksista, eikä hän pysty edes pukemaan jääkiekkovarusteita ylleen.

Blackhawksin toimitusjohtajalta Stan Bowmanilta kysyttiin Hossan tilanteesta, eikä hänen lausuntonsa olleet lupaavia.

– Tiedän vain sen, ettei tilanne ole muuttunut, joten ei ole mitään merkkejä, että hän pelaisi ensi vuonna, Bowman kertoo Chicago Sun Times -lehdelle.

Hossa on pelannut NHL:ssä 1309 ottelua ja tehtaillut kunnioitettavat 1134 tehopistettä. Seuraavan kauden menettäminen saattaa olla Hossan uralle kuolinisku, sillä hän täyttää ensi talvena jo 40-vuotta.

Hossan sairastelut laittavat Chicagon vaikeaan asemaan, koska pelaajan sopimus jatkuu vielä kesään 2021 asti. Slovakialainen kuluttaa joukkueen palkkakattoa yli viiden miljoonan dollarin vuosiansioillaan. Yksi ja todennäköisin vaihtoehto on, että sopimus tullaan purkamaan lähiaikoina, jos Hossan terveydentila pysyy samanlaisena.

– Me käymme asiasta keskusteluja lähestyvien viikkojen aikana, Bowman jatkaa.

Hossaa voidaan pitää tulevana Hall of Fame -pelaajana. Komeiden tehopisteiden lisäksi häneltä löytyy kolme Stanley Cup -mestaruutta.