Legendaarinen NHL-hyökkääjä Tie Domi tunnettiin todellisena kovaluuna, joka ei koskaan peruuttanut tappelun tullessa vastaan.

NHL-uransa kauteen 2005-06 lopettanut ikoninen hyökkääjä on NHL:n kaikkien aikojen eniten tappelujäähyjä tililleen kerännyt pelaaja. Domilla oli urallaan yhteensä huimat 339 tappelua.

Suorapuheinen kiekkolegenda paljasti Sports Illustrated -lehdelle huiman tarinan hänen uransa alkuajoilta, kun hän hakkasi vastustajajoukkueen kanaksi pukeutuneen maskotin.

– Ihmiset kysyvät minulta, olenko koskaan tapellut fanin kanssa? Olen tapellut maskottia vastaan, kun oli 14-vuotias.

– Kun olin jäähypenkillä, hän hakkasi lasia ja sai kaikki fanit nauramaan. Olin juuri hakannut jonkun pelaajan, joten sanoin maskotille: ”Olet seuraava.” Menin pukukoppiin ottelun jälkeen, otin luistimeni pois ja kiipesin yläkertaan, jossa maskotti odotti minua. Sitten pieksin p*skat ulos siitä kanasta. Hän oli melkein kaksimetrinen kaveri. Hänellä oli päällään kaikki muut kana-asun osat paitsi pää. Sitten pieksin p*skat ulos hänestä, Domi muisteli.

Polisiit poimivat tappelupukarit kyytiinsä, mutta lopulta kumpikaan miehistä ei saanut syytettä tapauksesta.

Domi pelasi NHL:ssä 1020 ottelua tehopistein 104+141=245. Hän keräsi urallaan käsittämättömät 3515 jäähyminuuttia.

48-vuotiaan legendan poika Max Domi pelaa nykyään NHL:ssä Arizona Coyotesin riveissä. Domi tapaa vieläkin tuttuja työntekijöitä NHL:n jäähybokseista ja näillä on vain hyvää sanottavaa Max-pojasta.

– He kaikki ovat kertoneet, että Max on todella kohtelias heitä kohtaa, Domi kertoo ylpeästi.