Winnipeg Jetsin puolustajan Sami Nikun NHL-debyytti oli ikimuistoinen. Jyväskyläläislähtöinen Niku, 21, teki maalin uransa ensimmäisessä ottelussa ensimmäisellä laukauksellaan.

Eikä ihan mitä tahansa maalia. Niku (kuvassa toinen oikealta) vei Jetsin kolmannen erän puolivälissä 4–3-johtoon ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Canadiens tasoitti, mutta Jets vei täydet pisteet Kyle Connorin jatkoaikamaalilla.

Kanadalainen pitkän linjan tv- ja radiotoimittaja Joe Pascucci löysi Nikulle heti oivan vertailukohdan todellisesta suomalaislegendasta. Yksi kaikkien aikojan parhaista suomalaisista puolustajista, Teppo Numminen, nimittäin debytoi NHL:ssä aikanaan hyvin samankaltaisella tavalla kuin Niku nyt. Nummisen debyytistä tulee syksyllä kuluneeksi 30 vuotta.

– Suomalainen puolustaja Sami Niku teki maalin ensimmäisen NHL-ottelunsa ensimmäisellä laukauksella. 6. lokakuuta 1988 toinen suomalainen Jets-tulokas, Teppo Numminen, teki maalin ensimmäisen NHL-ottelunsa ensimmäisellä laukauksella. Molemmat maalit syntyivät kolmannessa erässä, Pescucci tviittasi.

Katso Pascuccin tviitti ja Nikun NHL-uran ensimmäinen maali alta.

Joe Pascucci

@Pascucci015
#NHLJets Defenseman Sami Niku of Finland scores in his first NHL game on his first shot. Back on October 6, 1988 another Jets rookie from Finland Teppo Numminen, scored in his first NHL game on his first shot. Both Niku and Numminen’s goals came in the 3rd period.

NHL GIFs

@NHLGIFs
🚨 First NHL goal alert 🚨 Sami Niku