HELSINKI. HIFK kaatoi eilen maanantaina Kärpät neljännessä välieräottelussa 4-1-maalein Helsingissä ja tasoitti välieräsarjan tilanteeksi 2-2.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Vähän oli alussa meillä käsijarru päällä ja vähän hermostunutta peliä, mutta sitten ensimmäisen erän lopulla saimme jo vähän tunnetta peliin. Toiseen erään teimme sitten kaksi maalia, mutta kyllä me välillä aika pulassa olimme tuolla omassa päässä. (Kevin) Lankinen laittoi sitten taas niitä varusteitaan siellä eteen. Kolmas erä oli sitten mun mielestä meiltä hyvä. Hyvää pelaamista johtoasemassa ja tärkeä 3-0-maali. Hyvä kotivoitto ja pippalot jatkuu, Selin kommentoi ottelun jälkeen.

Yksi tilanne nousi puheenaiheeksi. Ottelun lopussa HIFK:n amerikkalaispuolustaja Joe Finley ajettiin ulos varsin heppoisen poikittaisen mailan jälkeen. Selinillä oli tuomareiden ratkaisusta selkeä mielipide.

– Ihan vitsi. Säälittävyyden ja naurettavuuden rajamailla, Selin latasi.

Tuomarit eivät Selinille suostuneet antamaan mitään selvitystä tilanteesta.

– Eivät ne mitään antaneet. Täällähän nämä ravaavat edes ja takaisin. Tuollaisia poikkareita annettiin tässä pelissä kymmenen puolin ja toisin. Ihan kyllä huvittaa tuollainen touhu, Selin sanoi.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Oulussa.

Ville Hirvonen

@hirvonenville