Tällä hetkellä NHL-jäillä viilettää todellinen maalipelote, kun Patrik Laine on venyttänyt pisteputkensa jo kymmeneen perättäiseen otteluun. Viime yönä maaliverkko lauloi jälleen, kun Laine teki ottelun ensimmäisen maalin New Jersey Devilsiä vastaan.

Laine on tehtaillut viimeisessä kymmenessä ottelussa tehot 14+6=20. On selvää, että tamperelainen on tällä hetkellä NHL:n tulikuumin maaliruisku, eikä kukaan tällä hetkellä pysty vastaamaan hänen saldoonsa. Erinomainen vire on nostanut Laineen sarjan maalipörssin toiseksi ja maalin päähän Aleksandr Ovetshkinista.

14 maalia

Yllättävä kyllä, Laineen maalivertailu ei jää ainoastaan yksilötasolle.

Karmivaa lopputalvea pelaava St.Louis Blues on surullisessa vireessä. Sen voittotilasto 1-7-2 on NHL:n heikoin, ja se on pudonnut konferenssin sijalle 11.

Entäs kuinka monta maalia Blues on tehnyt tuon karmivan jakson aikana? Helppo arvata, 14. Suomalainen tekee siis tällä hetkellä maaleja samassa tahdissa kokonaisen joukkueen kanssa.

Winnipeg on voittanut Laineen putken aikana kahdeksan kertaa ja noussut läntisen konferenssin toiseksi. Divisioonan voitto voi olla silti liian kaukana, kun Nashville Predators on seitsemän pistettä edellä.