Aleksander Barkovin viikko ei ole mennyt aivan tyypillisimmällä tavalla.

Florida Panthers on pitänyt kahdet jääharjoitukset tällä viikolla, eikä suomalaistähteä ole nähty osallisena kummassakaan. Tähän löytyy kuitenkin pätevä syy.

Barkov pelasi tiistain Toronto Maple Leafs -ottelussa peräti 27 minuuttia ja 27 sekuntia, joka on hänen tämän kauden toiseksi korkein peliaika. 22-vuotias suomalaistaituri pelasi aikaisemmin tällä kaudella yhdessä ottelussa hyökkääjälle ällistyttävät 28 minuuttia ja 55 sekuntia.

Barkov on megatähti Connor McDavidin lisäksi ainut NHL-hyökkääjä, joka on pelannut kaksi kertaa yli 27 minuuttia ottelussa tällä sesongilla. 22 minuuttia ja 23 sekuntia ottelua kohden kellottava Barkov johtaa myös kaikkien NHL:n hyökkääjien peliaikatilastoa.

Panthers päävalmentajan Bob Boughnerin on ollut tällä viikolla pakko jättää kovassa rasituksessa oleva Barkov pois joukkueen vapaaehtoisista harjoituksista – vaikka suomalaispeluri haluaisikin kovasti treenata.

– Jonkun täytyy sanoa siitä minulle. En pysty hallitsemaan sitä, Barkov kertoi Sun Sentinel -lehdelle ”ongelmastaan”.

Panthers on vain viiden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja joukkueella on peräti kolme ottelua vähemmän pelattuna kuin viimeistä Wild Card -sijaa pitävällä New York Islandersilla.

Panthers-luotsi Boughnerin on pakko peluuttaa joukkueensa suurinta ykköstähteä paljon kauden tärkeimmissä peleissä.

– Tiistain jälkeen häntä ei tarvinnut paljoa suostutella (jäämään pois harjoituksista). Hän oli väsynyt. Hän pelasi aivan liian paljon minuutteja, mutta tämä on osa sitä, kun meidän on vain pakko pelata parhailla pelaajilla ja käyttää häntä hieman enemmän kuin haluaisimme. Mutta asia on niin kuin se on – ja hän vastasi siihen hyvin. Hänen pelinsä on hyvällä mallilla, Boughner kehuu luottosoturiaan.

Myös Barkov itse näkee levon tärkeyden tässä vaiheessa kautta.

– Olen tulossa pikkuhiljaa viisaammaksi. Jos pelasin paljon edellisenä päivänä, tarvitsen todennäköisesti lepoa. Se on hyvä asia. Olen ajatellut asiaa, mutta he tekivät päätöksen, Barkov kertoi.