Leijonissa ja Helsingin IFK:ssa ihastuttanut Miro Heiskanen on kuluneella kaudella osoittanut, että hänestä on kasvamassa erittäin laadukas puolustaja. Hänet viime kesänä kolmantena varannut NHL-seura Dallas Stars saattaa ottaa hänet jo ensi kaudella pelaavaan miehistöönsä.

Vaikka nousu suoraan NHL:ään olisi Heiskaselle hieno asia, saattaa se potkaista toisen suomalaispuolustajan ulos. Tällä kaudella 30 ottelua NHL:ssä pelannut Julius Honka ei ole saanut toivomaansa vastuuta Dallasin takalinjoilla, kun häntä on käytetty välillä katsomon tai AHL:n puolella. Lisäksi pienet vammat ovat pirstaloineet hänen vuotta.

Päästessään NHL-jäille Honka on luutinut yleensä kolmospakkiparissa. Edelle kiilanneet puolustajat ovat suomalaiseen verrattuna jo kokeneita ratsuja, joten heidän ohittamisensa tulee olemaan Hongalle haaste. SportsDayn ja Dallasin kiekkoasiantuntija Mike Heike pohti Hongan vaihtoehtoja.

– Se on vaikea tilanne. Ykköspariin ei ole ensi kaudella asiaa, kun Esa Lindell ja John Klingberg muodostavat NHL:n kuumimman parin. Näyttää myös siltä, että Stephen Johns ja Marc Methot jatkavat heidän takanaan. Se tarkoittaa, että Dallasin on tehtävä valintoja Dam Hamhuisin ja Greg Pateryn kohtaloista. Heiskanen tuo oman lisänsä rosteriin, jos pystyy pelaamaan kokonaisen kauden ylhäällä, Heike kommentoi SportsDayssa.

Dallas on vahvasti mukana päästä kevään pudotuspeleihin. Heike uskoo, että lähestyvät kuukaudet ovat Hongalle erittäin tärkeitä.

– Joukkueen menestys pudotuspeleissä voi määritellä Hongan kohtalon. Jos Dallas pääsee pitkälle ilman Honkaa, niin joukkuejohto on vaikeiden päätösten edessä.

Hongan tulokassopimus päättyy ensi vuonna, mikä lisää paineita puolustajan pelaamiseen.