Venäläislähde: KHL:ssä tapahtumassa mullistus – kaksi seuraa jättämässä liigan

© Kuva: Ilari Isotalo

KHL kertoi jo aiemmin kauden aikana pudottavansa sarjan joukkuemäärää kaudelle 2018-2019. Venäläisen urheilujournalistin Aleksei Shevtsenkon mukaan KHL:stä on jäämässä pois slovakialainen Slovan Bratislava sekä latvialainen Dinamo Riika.

Kummallakaan edellä mainituista seuroista ei riitä rahoitus KHL:ssä jatkamiseen. Sarjapaikasta luopumisen syyt ovat myös huonot katsojaluvut sekä urheilullisen menestyksen vaatimattomuus.

Dinamo Riika on pelannut KHL:ää sarjan perustamisesta lähtien ja edennyt viidellä kaudella pudotuspeleihin. Viimeiset neljä kautta ovat kuitenkin päättyneet runkosarjaan ja seura jäi tällä kaudella läntisen konferenssin viimeiseksi.

Slovan Bratislava siirtyi Slovakian mestarina KHL:ään kaudeksi 2012-2013 ja on venynyt pudotuspeleihin kahdesti. Kummallakin kerralla se hävisi sarjan suoraan voitoin 4-0.

Aiemmin on pyörinyt huhuja Lada Toljatin sekä Severstal Tsherepovetsin jäämisestä pois KHL-kartalta, mutta kyseiset seurat ovat Shevtsenkon mukaan mukana tulevalla kaudella.

Lähde: Sports.ru.