Maanantaina kaksivuotisen tulokassopimuksen Boston Bruinsin kanssa allekirjoittanut hyökkääjä Ryan Donato debytoi jo tiistain vastaisena yönä NHL:ssä, kun Bruins kohtasi Columbus Blue Jacketsin.

Donaton debyytti oli kuin suoraan jostain Disneyn elokuvista, koska kaikki asiat tuntuivat menevän 21-vuotiaalla nuorukaisella nappiin. Hän ampui NHL-uransa ensimmäisen maalin toisen erän alussa ja kirjasi myöhemmin ottelussa vielä kaksi syöttöpistettä sen lisäksi.

Ottelussa kuusi laukausta maalia kohti ampunut ja lähes 20 minuuttia peliaikaa kellottanut superlupaus valittiin lopulta kamppailun ykköstähdeksi, vaikka Bruins kaatui lopulta jatkoajalla lukemin 4-5.

Donatosta tuli tämän NHL-kauden kahdeksas Bruins-pelaaja, joka ampui ensimmäisen NHL-maalinsa. Hänestä tuli historian toinen Bruins-pelaaja, joka on kyennyt kirjaamaan NHL-debyytissään kolme tehopistettä. Ensimmäisen ja ainoan kerran Donatoa ennen tempussa onnistui suomalaispuolustaja Jarno Kultanen kaudella 2000-01.

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Harvardia edustanut suurlupaus pelasi alkuvuonna Etelä-Korean olympialaisten jääkiekkoturnauksessa USA:n väreissä. Hän oli viidellä osumallaan turnauksen maalipörssin jaetulla kärkipaikalla.

Donato on Bruinsin vuoden 2014 toisen kierroksen 56. varaus.

Boston Bruins

@NHLBruins
Ryan Donato (goal, two assists) became the eighth Bruin to score his first career goal this season and first to register a multi-point game in his NHL debut since Jarno Kultanen in 2000.

Uutista päivitetty kello 6:42: Donaton ennätystä korjattu.