”Vau, mitä syöttöpeliä!” Suomalaiselta NHL-sensaatiolta aivan huikea taidonnäyte – lähestyy jo Teemu Selännettä

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen jatkoi hurjaa pistetehtailuaan viime yönä Suomen aikaa pelatussa NHL-ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Rantanen iski tehot 1+1 ja nosti kauden pistemääränsä jo 79:ään (26+53).

Rantanen on enää yhden pisteen päässä Teemu Selänteen nimissä olevasta suomalaispelaajien tämän vuosituhannen piste-ennätyksestä. Selänne nakutti kaudella 2010–11 tehopisteet 31+49=80.

Rantasen viime yön maali oli todellinen herkkupala. Avalanchen hyökkääjä Gabriel Landeskog käynnisti puolustusalueelta vastahyökkäyksen, johon säntäsivät Rantanen, Nathan MacKinnon ja kiekkoa keskikaistalla kuljettanut puolustaja Tyson Barrie. Tämä syötti hyökkäyssiniviivalla oikeaan laitaan Rantaselle.

Rantanen odotti hetken, lähetti pitkän poikittaissyötön toisen b-pisteen tienoille MacKinnonille, joka malttoi mielensä. MacKinnon odotti ja odotti, kunnes kaksi Blackhawksin pelaajaa liukui hänen ja Rantasen välistä omalle maalilleen, ja syötti sitten Blackhawksin hyökkääjän Brandon Saadin jalkojen välistä takaisin Rantaselle toiselle b-pisteelle.

Rantanen latasi nopean rannelaukauksen aivan maalin ylähyllylle jättäen ruotsalaismaalivahti Anton Forsbergin täysin vaille mahdollisuuksia. Osuma vei Avalanchen 2-1-johtoon.

– Vau, mitä syöttöpeliä, ottelun selostajat haukkoivat henkeään.

Jopa Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar yltyi kehumaan taidonnäytettä.

– Se oli aivan mahtavasti pelattu. MacKinnon on vaarallinen, kun hän saa kiekon tuolle alueelle ja hänellä on vähän aikaa. Mikko pelasi tilanteen myös hienosti. Ensimmäinen syöttö ja sitten liike alueelle, johon hän pystyi saamaan kiekon, oli tärkeää, Bednar sanoi nhl.comin mukaan.

Myöhemmin Rantanen ja MacKinnon alustivat Barrien 3-1-osuman ylivoimalla.

Avalanche on voittanut viisi kuudesta edellisestä ottelustaan ja on läntisen konferenssin ensimmäisellä Villi kortti -pudotuspelipaikalla.

– Yhdeksän peliä jäljellä, ja tilanne on tiukka. Jokaisella pisteellä on meille merkitystä. Olemme onnistuneet viime aikoina voittamaan vaikeissa paikoissa, ja olemme siitä iloisia, MacKinnon mietti nhl.comin mukaan.

Katso Rantasen huikea maali tästä linkistä.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS