Viime yön NHL-kierroksella kohtasivat idän konferenssin kärkijoukkueet Tampa Bay Lightning ja Boston Bruins. Salamapaidat jäivät vain ihmettelemään, kun vieraiden maalilla pelannut Tuukka Rask torjui maukkaan 3-0 voiton.

Voiton myötä Boston nousi kahden pisteen päähän idän kärkipaikasta. Rannikkokaupungin seura on muutenkin ollut hyvässä vireessä, kun se on päihittänyt vastustajansa kahdeksan kertaa kymmenestä viimeisestä.

Raskin kolmas nollapeli syntyi 23 torjunnalla. Tampa Bayn maalivahti Andrei Vasilevski oli hiukan työllistyneempi, kun häneen pysähtyi 24 laukausta.

Suomalaisvahdin suorituksesta poikkeuksellisen tekee se, että Idän kärjessä pitkään majaillut Tampa Bay jäi ensimmäistä kertaa nollille tällä kaudella. NHL:n pistepörssin kärkinimet Nikita Kucherov ja Steven Stamkos yrittivät vuorollaan ohittaa Suomen tähtivahtia, mutta turhaan.

– Tämä tuntui pudotuspeliottelulta. Varmasti oli yksi parhaista peleistämme vähään aikaan, Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy kertoi seuran sivuilla.

– Puolustuksemme pelasi erinomaisesti. Voiko tästä enää parantaa? Hyökkääjät laskeutuivat alas ja pidimme keskustan tukossa, Rask kommentoi.