Moskovan TsSKA kaatoi lauantaina Jokerit Helsingissä 4-3-lukemin KHL:n läntisen konferenssin kuudennessa välieräottelussa ja päätti helsinkiläisten kauden.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo toisessa erässä. Jokerit ehti mennä jo ensimmäisen erän lopulla Eeli Tolvasen maalilla 2-1-johtoon, mutta heti toisen erän alussa TsSKA:n Mikhail Grigorenko tasoitti onnekkaalla osumalla tilanteeksi 2-2. Kiekko kimposi Oliver Lauridsenin luistimesta verkkoon.

Jokerit vastasi kuitenkin seuraavasta maalista. Pelikello näytti aikaa 23.10, kun Pekka Jormakka syötti maalin eteen ja John Norman ujutti kiekon ohi Lars Johanssonin, joka vaihdettiin toiseen erään moskovalaisten maalille.

TsSKA otti tämän jälkeen komennon. Kirill Petrov ohjasi Aleksandr Popovin laukauksen verkkoon ennen erän puoliväliä. Sergei Andronov teki TsSKA:n 4-3-johtomaalin. Kiekko kimposi Ryan Zapolskin selän kautta verkkoon.

Päätöserässä ei enää maaleja nähty, joten Jokereiden kausi päättyi. Jokerit ei ole edennyt nelivuotisen KHL-taipaleensa aikana kertaakaan pudotuspelien toista kierrosta pidemmälle. Matka on katkennut aina viimeistään toiselle kierrokselle, kuten tälläkin kertaa.

Jokereiden tappio tarkoittaa myös sitä, että joukkueen superlupaus Eeli Tolvanen pääsee lähtemään kohti NHL-kaukaloita. Tolvasella on tulokassopimus NHL-seura Nashville Predatorsin kanssa.