Nashville Predatorsin tähtipuolustaja P.K. Subban on yksi NHL:n isoimmista persoonista. Kaukalossa temperamenttinen ja tulisieluinen pelaaja on kentän ulkopuolella todellinen herrasmies, joka osaa myös lisätä huumoria juttuihinsa oikeissa paikoissa.

Vielä Montreal Canadiensissa pelatessaan Subban teki vuonna 2015 suuren lahjoituksen, joka kertoo hänen luonteestaan paljon.

Tuolloin vasta 25-vuotias NHL-tähti lahjoitti kymmenen miljoonaa dollaria paikalliselle lastensairaalalle.

Kyseessä oli siihen isoin yksittäinen lahjoitus, jonka kanadalainen urheilija on tehnyt.

Suomalainen NHL-maailmaa seuraava sarja NHL Without a Map pääsi tuoreimmassa jaksossaan haastattelemaan Subbania ja kysymään, mikä saa hänet tekemään asioita muiden hyväksi.

– Minulle se lähtee aika pitkälti siitä, mitä olen itse kokenut, ja ihmisistä, joiden olen nähnyt kokevan kovia elämässään, Subban summaa.

Hän on pitänyt uransa aikana kirkkaana mielessä, etteivät asiat tapahdu pelkästään omaa napaa tuijottamalla.

– Urani varrella tapaamani ihmiset ovat puskeneet minua siihen suuntaan, että haluan antaa takaisin. Saan siitä valtavasti iloa, ja kun puhutaan elämän tarkoituksesta, niin ehdottomasti osa sitä on auttaa muita parhaasi mukaan, Subban sanoo.

Katso NHLWAM:n tuorein jakso tästä linkistä! Subban muun muassa kertoo tarkemmin, mikä hänen mielestään on elämän tarkoitus.