Tappara tiedotti: Kaksinkertaisen Suomen mestarin siirtyminen KHL:ään aiheuttaa muutoksia

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan puolivälieräurakkansa ensi viikolla KalPaa vastaan aloittava Tappara tiedotti nettisivuillaan valmennusorganisaation toimenpiteistä, jotka ovat seurausta päävalmentajana kaksi kertaa Suomen mestaruutta juhlineen Jussi Tapolan siirtymisestä Kiinaan.

Tapola siirtyy tulevaksi kaudeksi kiinalaisen KHL-joukkue Red Star Kunlunin peräsimeen.

Seuran nettisivuilla tiedotettiin, että siirto vaikuttaa pääasiassa junnujoukkueisiin:

Tapparan urheilu- ja kehitysjohtaja Jussi Tapolan siirtyessä tulevan kauden ajaksi valmennustehtäviin Kiinaan, on Tappara tehnyt valmennusorganisaatiossa seuraavia toimenpiteitä.

Juniorivalmennuksen koordinoinnista ja johtamisesta vastaa Kimmo Vähä-Ruohola. Tapparan valmennuspäälliköille ja valmentajille on nimetty omat vastuuikäluokat niin, että yksi henkilö vastaa enintään kahdesta ikäluokasta.

Tämän mahdollistamiseksi Tappara vahvistaa valmennusta uusilla henkilöillä. C2- ja D1-ikläluokkien vastuuhenkilönä toimii Niklas Sirén. E2- ja F1-ikäluokkien vastuuhenkilönä toimii yhteistyöseura HC Nokian valmennuspäällikkö Jukka Leppänen. Leppänen jatkaa myös HC Nokian valmennuspäällikkönä.

Tapola voitti kirvesrintojen peräsimessä Suomen mestaruudet viime ja toissa keväänä.