Tämä asia HIFK:n on pakko saada kuntoon! Näin kommentoi Lennart Petrell

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. HIFK:n ja JYPin välisestä puolivälieräsarjasta on muotoutumassa odotetunlainen tiukka vääntö. JYP kaatoi HIFK:n eilen perjantaina Helsingissä 2-1-lukemin jatkoajalla ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1.

HIFK:n kapteeni Lennart Petrell tuli median eteen hyväntuulisena ja uskoa täynnä.

– Tasainen vääntö. Molemmilla oli maalipaikkoja. Olimme hyvin mukana pelissä kaksi ensimmäistä erää. Kolmanteen tuli sitten pari jäähyäkin ja maali omiin. Sieltä kuitenkin hyvä nousu tasoihin. Kolikon heitolla hävittiin sitten tuossa jatkoajalla. Ei se mitään. Huomiseksi pitää löytää taas uusia juttuja ja kehittää peliä koko ajan ja löytää niitä juttuja, millä saataisiin käännettyä sarjaa meille edulliseksi, Petrell sanoi Suomikiekko-sivustolle.

HIFK ja JYP ovat todella tasainen pari, mutta yhdessä asiassa JYP on toistaiseksi selvästi edellä. HIFK häviää aivan liikaa aloituksia ja Antti Suomelan tekemä voittomaalikin johtui pääosin omassa päässä hävitystä aloituksesta.

– Vastustajalla on hyviä aloittajia ja se on yksi asia, missä meidän pitää vielä parantaa. Totta kai sentterit parhaansa yrittää ja laitureiden pitää antaa hyvin tukea. Jos me aloitus hävitään, niin pitää päästä heti paineelle. Ei se nyt sen kummempaa ole. Yritetään siinäkin tehdä pikkujuttuja ja kääntää sitäkin osa-aluetta hiljalleen meille, Petrell suunnitteli.

Ottelusarja jatkuu tänään lauantaina Jyväskylässä.

Ville Hirvonen