Mestiksen finaalipaikasta pelaava sarjan hallitseva mestari Savonlinnan SaPKo tiedotti perjantaina kotisivuillaan, että sen leiriin siirtyy ensi kaudeksi kaksi tuttua kasvoa.

Pässipaitojen tulevan kauden joukkue rakentuu pikkuhiljaa ja joukkueeseen palaavat tulevalle sesongille kauden 2016-2017 kapteeni Juuso Forsström sekä kaudella 2015-2016 SaPKon kapteenina toiminut Joonas Toivanen.

Näiden pelaajien myötä joukkueeseen saadaan yli 600 ottelun verran Mestis-kokemusta ja molemmat paluumuuttajat tuntevat SaPKon toimintatavat ja kulttuurin.

Kummankin hyökkääjän paluu Savonlinnaan saattaa puhuttaa normaalia enemmän. Sekä Forsström (tällä kaudella 45 ottelua tehoin 5+27) että Toivanen (49, 9+16) pelasivat nimittäin tämän kauden Espoo Unitedissa.

Erilaisten vaikeuksien takia otsikoissa ollut joukkue on tyhjentynyt pelaajista kovaa vauhtia, ja sama trendi näyttää jatkuvan edelleen.

On sanomattakin selvää, että Forsströmin ja Toivasen lähdön myötä kysymykset EU:n jatkamisesta Mestiksessä vain kiihtyvät.

SaPKo pelaa tänään turkulaista TUTO Hockeyta vastaan toisessa välierässä. Hallitseva mestari johtaa paras seitsemästä -systeemillä ratkottavaa sarjaa voitoin 1-0.