Läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva Dallas Stars joutuu pärjäämään runkosarjan lopun ilman ykkösvahtia Ben Bishopia.

Torjuntavastuun tähtipaitojen tolppien välissä ottaa joukkueen pitkäaikainen maalivahti Kari Lehtonen, jolle kausi Dallasissa on uran kahdeksas. Tällä kaudella Lehtonen on joutunut tyytymään vain puoleen totutusta peliajasta, mutta ei ole sen antanut häiritä tekemistä.

Lehtonen pelaa sopimuksensa viimeistä vuotta ja haluaa päättää sen tyylikkäästi vieden joukkueensa kevään ratkaisupeleihin. Bishopin loukkaantuminen ei pelästyttänyt suomalaista, vaan toi uutta energiaa tekemiseen.

– Olen innoissani, että pääsen pelaamaan. Panokset ovat korkealla, joten miksen olisi, Lehtonen kommentoi Sportsday:lle.

Dallasilla on vielä kahdeksan peliä pelaamatta ja se tarvitsee niistä mahdollisimman monta pistettä, jotta kausi jatkuisi. Otteluohjelma ei ole helpoin mahdollinen, sillä tulevat vastustajat kuuluvat Vancouver Canucksia lukuunottamatta kaikki playoff-joukkueisiin.

Faneilla on ollut syytä huoleen viime aikoina, sillä joukkue on hävinnyt jo kuusi ottelua putkeen.

Dallas on kymmenentenä ja neljän pisteen päässä kahdeksantena olevasta Anaheim Ducksista. Siksi sen olisi hyvä voittaa loppukauden otteluista vähintään viisi tai kuusi. Muuten kesäloma alkaa suunniteltua aikaisemmin.

– Minun on vain parannettava otteitani, ”Kärppä” linjaa.