Toronto Maple Leafsin 21-vuotias hyökkääjä Kasperi Kapanen on vakiinnuttanut paikkansa taalajäillä, kun sahausliike NHL:n ja farmisarjan välillä päättyi helmikuussa. Suomalaishyökkääjä on pelannut useimmiten Toronton nelosketjussa ja kerännyt 30 ottelussa tehot 6+2.

Viikonloppuna Kapanen tuuletti maalia, kun hän karkasi Montreal Canadiensin puolustuksen keskeltä läpiajoon ja harhautti maalivahdin tyylikkäällä ratkaisulla. Puolustajilla oli lähes mahdoton tehtävä saada huippulupaus kiinni, ja tämän tiedostivat myös Toronton pelaajat.

– On uskomatonta, miten nopeasti hän pääsee huippunopeuteen suoriltajaloin. Hänellä on luontainen lahja, ja hän tietää miten sitä käytetään. Jos annat Kasperille tilaa, etkä ehdi hidastamaan häntä, hän ajaa ylitsesi, Nazem Kadri kertoi ottelun jälkeen.

Kapanen uskoo olevansa edelleen aliarvostettu ja Toronton salainen ase. Jos vastustaja ei ole tehnyt kotiläksyjään, suomalainen voi olla erittäin vaarallinen pelaaja.

– Moni ei tiedä mihin pystyn. Siksi aion käyttää nopeuttani yllättääkseni heidät ja luoda hyviä paikkoja. Ei ole väliä missä ketjussa pelaan, tyylini pysyy samana. Kapanen kertoi Toronto Sunille.

NHL:ssä nopeudesta on syntynyt Kapasen perheen tavaramerkki. Nuorukaisen isä Sami Kapanen oli 2000-luvun alussa yksi sarjan vikkelimmistä ja voitti All Stars -tapahtumissa kahdesti nopeimman luistelijan tittelin. Oppi NHL-elämästä tuli siis erittäin läheltä.

– Katsoin isäni pelaavan pitkään NHL:ssä. Tuntuu hyvältä päästä viimein itsekin tänne.