Suomalaistähti taas ilmiömäisessä liekissä – johdatti joukkueensa sensaatiomaiseen voittoon

© Kuva: Getty Images

Arizona Coyotesin suomalaismaalivahti Antti Raanta oli jälleen kovassa iskussa viime yön NHL-kierroksella.

Raanta torjui 19 laukausta ja päästi vain yhden maalin ja johdatti samalla Coyotesin lähes sensaatiomaiseen voittoon. Läntisen konferenssin jumbona ja koko liigan toiseksi viimeisenä oleva Coyotes haki vieraspisteet Tampa Bay Lightningilta 4–1-voitolla. Lightning johtaa itäistä konferenssia ja on koko liigassa kakkosena.

Coyotes on kuuden ottelun vieraskiertueella, jonka aloitti voitolla sarjajumbo Buffalosta. Kaksi edellistä peliä Carolinassa ja Floridassa Coyotes hävisi, mutta nyt tuli jättipotti.

– Pelasimme kaksi ensimmäistä erää hyvin, emmekä halunneet muuttaa mitään kolmanteen. Painoimme yhä kovaa päälle. On selvää, että 2–0-häviöllä oleva joukkue tulee lujaa päälle, joten meidän piti tehdä samaa. Saimme myrskyn hyvin hallittua, Raanta tuumaili Coyotesin twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

Coyotes menetti pudotuspelimahdollisuutensa jo hyvissä ajoin syksyllä surkean alkukauden takia. Vuodenvaihteessa, sarjan ollessa tasan puolivälissä, Coyotes oli kerännyt 41 ottelusta vaivaiset 25 pistettä.

Tämän vuoden puolella kojoottilaumalta on kuitenkin nähty komea ryhtiliike. 35 ottelua ovat tuoneet 38 pistettä. Sallittakoon siis hypoteettinen leikittely. Jos Coyotes olisi pelannut samalla 1,09 pisteen ottelukeskiarvolla läpi kauden, se päätyisi 89 pisteeseen. Se ei aivan riittäisi pudotuspeleihin.

– Tämä oli meille todella iso juttu, hieno voitto. Pelasimme Floridassakin kaksi erää hyvin, mutta hävisimme. Tiesimme tämän pelin olevan iso haaste. Kaikki olivat todella keskittyneitä, sisällä pelissä. Samalla tavalla olemme pelanneet oikeastaan koko ajan tänä vuonna, Raanta mietiskeli.

Katso yksi Raannan viime yön huipputorjunnoista tästä linkistä.

Katso Raannan haastattelu alta.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.