Suomalaisten tähdittämällä Dallas Starsilla on NHL:ssä varsin vahva myötäinen tuuli purjeissaan, vaikka se rypeekin nyt kolmen ottelun tappiokierteessä. Tähtipaidat keikkuvat läntisessä konferenssissa kuudentena, eli joukkue on tiukasti – sanan varsinaisessa merkityksessä – taistelussa mukana pudotuspelipaikoista.

Dallasin matkan seuraaminen kiinnostaa suomalaisia taatusti. Maalivahti Kari Lehtonen ja pakit Esa Lindell sekä Julius Honka ovat tähän ”syyllisiä”. Taalajäillä 34 ottelua tehoin 1+3 pelannut nuorten maailmanmestari Honka käänsi katseensa kevääseen tavoitteiden ollessa luonnollisesti korkealla.

Honka tiesi kertoa, mitä hän itseltään odottaa.

– Tietenkin sitä, että kun pelit kovenee, niin pystyy pelaamaan omalla tasollaan ja mieluummin vielä nostamaan sitä koko ajan. Jatkaa vaan samaan malliin, virkeätä pelaamista, niin kyllä se siitä sitten lähtee, Honka latasi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Ja pudotuspelipaikka vaatii mitä?

– Joukkueen pitää vain päättää, että yhdessä mennään. Pelit kovenee, ja pitää vain olla valmis koko ajan. Kyllä joukkue tulee esille näissä peleissä. Kun yhdessä mennään, niin sillä lailla näitä pelejä voitetaan, pakki uskoi.

Läntinen konferenssi on hurjan tasainen, sillä kutossijan Dallasin ja kymppisijan Calgary Flamesin välinen ero on vain kaksi pinnaa. Siinä mielessä Hongan mainitsema tason nostaminen on tietysti paikallaan.