Suomalaispakki yllättävässä pisteputkessa – Antti Niemi loukkaantui

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Tsekki - Saksa underilla!

Montreal Canadiens ilmoitti alkuviikolla, että se on nostanut maalivahti Zach Fucalen farmisarjasta loukkaantuneen Antti Niemen tilalle. Tarkempaa tietoa Niemen tilanteesta ei olla paljastettu, mutta oletettavasti kyse ei ole mistään vakavasta ja suomalaisvahti pääsee pian taas tositoimiin.

Kun joukkueen ykköstorjuja Carey Price oli edelleen sivussa, oli Montrealin luotettava viime yön ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan kolmosvahti Charlie Lindgreniin. Ottelu oli yhdysvaltalaistorjujalle ja Montrealille katastrofaalinen, kun Devils paukutti kolmanteen erään mennessä taululle lukemat 6-2. Montreal ehti vielä kaunistella tappiota, kun pisteet matkasivat Devilsille maalein 6-4.

Paholaispaitojen takalinjoilla luistellut Sami Vatanen keräsi ottelusta kaksi syöttöpistettä. Helmi-maaliskuun aikana suomalaispakki on yltynyt pieneen pisteputkeen, kun Montreal ottelu oli hänelle jo neljäs perättäinen, jossa tehosaldo on kasvanut. Viimeiseen kymmeneen otteluun Vatanen on kerännyt maalin ja kymmenen syöttöä.

JYP-kasvatti on kasannut kuluneen kauden aikana pisteet 3+25=28. Hän on viiden tehon päässä Rasmus Ristolaisesta, joka johtaa suomalaispuolustajien pistepörssiä.

Yön voitto oli Devilsin erittäin arvokas, koska se katkaisi kolmen ottelun tappioputken ja jatkaa itäisessä konferenssissa sijalla seitsemän. Ero pudotuspeliviivaan kasvoi viiteen pinnaan.

 

 

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Tsekki - Saksa underilla!