Kalajoelta lähtöisin oleva Jussi Jokinen on kokenut menneellä kaudella paljon. Hän on ehtinyt edustaa neljää eri seuraa viimeisen viiden kuukauden aikana.

Kausi alkoi Edmonton Oilerissa, josta hän siirtyi vaihtokaupassa Los Angeles Kingsiin. Enkelten kaupunki ehti olla Jokisen asuinpaikkana vain pari kuukautta, kunnes siirto tuli Columbus Blue Jacketsiin. Lopulta Columbus jäi myös taakse ja suomalaislaituri kaupattiin Vancouver Canucksiin.

– Asiat on laitettava perspektiiviin; asiat voisivat olla huonommin, Jokinen sanoo.

– Tämä on minun 13. vuosi tässä sarjassa. Kun tulin tähän liigaan, kaikki sanoivat minun olevan liian hidas. Olen ollut liian hidas tähän liigaan 13 vuotta. Hirveän moni kuudennen kierroksen varaus ei ole pelannut 900 NHL-ottelua. Olen todella ylpeä siitä.

Jokinen lähestyy myös tuhannen NHL-ottelun rajapyykkiä. Tällä kaudella hän ei sitä vielä pysty saavuttamaan, mutta ensi kaudella kylläkin. Siis jos hänen uransa jatkuu NHL:ssä.

Jokisen sopimus päättyy tähän kauteen ja urakehitys on 34-vuotiaalla hyökkääjällä kiistatta laskusuunnassa. Jokinen itse kuitenkin kokee poltetta tasaluvun saavuttamisen suhteen.

– Rakastan yhä pelaamista. Olen 60 pelin päässä tuhannesta ottelusta. Se ajaa minua edelleen eteenpäin.

– Olisi mahtavaa saada mahdollisuus pelata tuhannes peli, joten tarvitsen vähintään yhden vuoden tässä liigassa. Tiedän mahdollisuuksien olevan minua vastaan, mutta olen ollut tässä liigassa kauan. Minut treidattiin ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten, mutta löysin aina keinon tulla takaisin. Todennäköisyydet eivät ole puolellani, mutta teen kaikkeni saadakseni ensi vuodeksi töitä.