NHL:ssä on nähty tällä kaudella täysin ennennäkemätön suomalaisten esiinmarssi. Viime yönä Erik Haula nousi yli 50 tehopisteeseen, minkä ansiota NHL:ssä on ennätykselliset seitsemän yli 50 tehopisteen pelaajaa.

Hyökkääjien loisto-otteet ovat jättäneet suomalaispuolustajat varjoonsa, joten on aika käydä läpi puolustajien otteet, sillä nämä herrat ovat myös tarttuneet isoihin rooleihin joukkueissaan:

1. Esa Lindell, Dallas Stars, 70 ottelua 6+19=25, +16

Lindell on noussut komeasti Dallasin kärkipuolustajien joukkoon. Muun muassa maaliskuussa 23-vuotias puolustaja on pelannut seitsemän ottelua vajaan 24 minuutin peliajalla ottelua kohden.

Lindell pelaa ykkösparissa ruotsalaistähti John Klingbergin kanssa. Suomalaisen teholukema +16 on loistavaa tasoa.

2. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres, 61 o, 6+28=34, -16

Ristolainen on todellinen peliaikakuningas NHL:ssä, sillä hänen keskimääräinen peliaikansa 26:35 on koko NHL:n kolmanneksi kovin.

Ristolainen aloitti pisteiden osalta kauden heikosti, mutta on taas pystynyt häntäpään joukkueessa ottamaan kauden edetessä myös kiekollista roolia. Suomalaistähti on saanut myös kritiikkiä osakseen, mutta tuolla vastuulla Sabresin tasoisessa joukkueessa virheitä tulisi kaikille.

3. Sami Vatanen, New Jersey Devils/Anaheim Ducks, 61 o 4+26=30, -9

Kesken kauden New Jerseyyn kaupatulle Vataselle maisemanvaihto oli plussaa. Uudessa seurassaan suomalaistähti on napannut ykköspuolustajan paikan, minkä lisäksi vastuuta tulee ylivoimalla runsaasti.

Ja peli kulkee! Vatanen on tehnyt uudessa seurassaan 46 ottelussa tehot 3+23=26. Myös hänellä on hurja vastuu takalinjoilla, sillä peliaika vaihtelee 23-27 minuutin välillä.

4. Olli Määttä, Pittsburgh Penguins, 72 o 7+19=26, +3

Hallitsevan NHL-tuplamestarin luottopuolustaja on pelannut pitkästä aikaa ehjän kauden, mikä näkyy pisteissä.

Viime kaudella Määttä pelasi loukkaantumisten takia 55 ottelussa ja teki ainoastaan tehot 1+6.

On osoittanut tällä kaudella, että 23-vuotiaalla puolustajalla on loistava tulevaisuus edessään.