Läntistä konferenssia johtava Nashville Predators teki seurahistoriaa viime yön NHL-kierroksella, kun se voitti yhdeksännen perättäisen ottelunsa. Nyt jyrän alle jäi Dallas Stars maalein 2-0.

Nashvillen maalilla torjunut Pekka Rinne venyi kiekon eteen 26 kertaa ja valittiin ottelun kakkostähdeksi. Suomalaisvahti pääsi juhlimaan upeaa lukemaa, kun yön nollapeli oli hänelle uran 50.

Vaatimaton Rinne ei halunnut puhua henkilökohtaisista tilastoista, vaan halusi kiittää koko joukkuetta tärkeästä voitosta.

– Kun asiat kulkee hyvi, kaikki on hieman helpompaa. Täällä on hyvä pelata. Palaamme jäältä hymy kasvoilla, ja paljon hyviä asioita tapahtuu meille. Meidän täytyy vain nauttia siitä, Rinne kuvaili Nashvillen sivuilla.

NHL:n kuumin joukkue on kauden mittaan parantanut otteitaan. Erityisesti kulunut talvi on ollut Nashvillelle todella onnistunut.

– Luulen, että meidän viimeisen 30 ottelun tilastot ovat olleet ällistyttäviä. On hauskaa voittaa yhdeksän ottelua peräkkäin. Meistä tuntuu hyvältä. Joukkue on terve, ja meidän yhteistyö toimii todella hyvin.

Joukkueeseen helmikuussa palannut viime kauden kapteeni Mike Fisher tietää, että Nashville voi edetä tällä kaudella mestaruuteen asti.

– Olen pelannut useissa hyvissä joukkueissa, mutta tämä tuntuu todella erityiseltä. Ei kysymystäkään. Me teemme kaikkemme, jotta pääsemme huipulle. Pelaamme niin hyvin kuin pystymme lähestyessämme pudotuspelejä.

Nashville on NHL:n runkosarjaa johtavasta Tampa Bay Lightningista yhden pisteen päässä, kun sillä on enää 16 ottelua jäljellä.