Vaikka hurjia maalimääriä mättävä ja NHL:n maalipörssin kakkospaikkaa 43 kihauksella miehittävä Patrik Laine onkin joukkueensa tärkeimpiä pelaajia, miellyttää päävalmentaja Paul Mauricea myös toisen suomalaisen, eli Joel Armian panos.

Porilaisella Ässien kasvatilla on jääkiekkoaiheisen tilastosivu Eliteprospectsin mukaan pituutta 192 senttiä ja painoa 93 kiloa. Isokokoinen laituri on tällä kaudella painanut 70 ottelussa pisteet 12+15=27, tehotilasto sen sijaan näyttää lukemaa +6.

Ehkä tehoja enemmän yksi taito nousee pinnalle Mauricen kommenteissa.

– Armia on erittäin vahva laitojen lähellä ja hyvä kaksinkamppailuissa, joita hän voittaa enemmän kuin häviää. Me tarvitsemme sellaista taitoa, luotsi kehui.

Jotain Armian mainitusta taidosta kertoo se, että suomalaisen tehotilasto on siis kuusi astetta plussalla. Isokokoinen hyökkääjä on jäänyt edellisen kerran pakkaselle pelissä puolisentoista viikkoa sitten, ja 12 edellisessä kamppailussa tuo on aina miinusmerkkinen ottelu porilaislähtöiselle hyökkääjälle.

Jetsin kausi jatkuu maanantain vastaisena yönä Nashville Predatorsia vastaan. Joukkueet olivat tätä uutista kirjoittaessa lauantaiaamuna läntisen konferenssin kärkikaksikko.

Lähteet: NHL.com/fi, Winnipeg Sun