Mahdollisesti maailman kuuluisin suomalainen teinisensaatio Patrik Laine jatkoi vakuuttavaa maalitehtailuaan lauantai-iltana Philadelphia Flyersia vastaan. Hänen pisteputki venyi jo 11 perättäiseen otteluun, jonka aikana tamperelainen on viimeistellyt tehot 15+6=21.

Oleellisin asia oli, ettei Laineen maali tuonut sarjapisteitä, kun Flyers voitti 2-1. Henkilökohtaisella tasolla Laine teki kuitenkin monessa mielessä historiaa.

19-vuotias maaliruisku teki kauden 40. maalinsa. Sillä lukemalla hän nousee koko NHL:n maalipörssin jaetulle kärkisijalle Aleksandr Ovetshkinin vierelle. Pistepörssissä Laine on sijalla 25 tehoilla 40+23=63. Tuorein maali syntyi ylivoimalla ja Laine vankisti sillä asemaansa tilaston ykkösenä. Nyt kasassa on 18 ylivoimaosumaa. Kakkosena oleva Steven Stamkos on kolmen osuman päässä suomalaisesta.

Maali oli suomalaisittain historiallinen, kun Laineesta tuli kautta aikojen kolmas 40 NHL-maalin rajapyykin kauden aikana ylittänyt suomalainen. Vastaavaan on pystynyt vain kiekkosuuruudet Teemu Selänne ja Jari Kurri.

Kaiken lisäksi Laine nousi itsensä Wayne Gretzkyn kanssa tasoihin ja kaikkien aikojen kolmanneksi teini-iässä tehdyissä maaleissa. Molemmat ovat iskeneet alle 20-vuotiaana NHL:ssä 76 maalia.