Patrik Laineen tulokassopimus päättyy ensi kauteen ja Pohjois-Amerikassa katseet on suunnattu jo 19-vuotiaan nuorukaisen seuraavaan sopimukseen.

Selvää on se, että 41 maalia tällä kaudella pyssyttänyttä suomalaistykkiä odottaa tuhti palkankorotus, mutta kysymys kuuluukin: kuinka suuri?

Yahoo Sportsin toimittaja Justin Cuthbert uskoo Puck Daddy -osiossaan Laineen nettoavan seuraavassa sopimuksessaan mielettömän palkkakuitin.

Cuthbertin mukaan Laineen seuraava palkka arvioidaan osittain Jetsin tähtipelaajien tienestien mukaan. Tähtihyökkääjät Blake Wheeler ja Mark Scheifele eivät ole kirjoittaneet vielä uusia sopimuksia, joten he tienaavat yhteensä ”vain” 11,725 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Se 775 000 dollaria vähemmän kuin esimerkiksi Edmonton Oilersin megatähti Connor McDavid tienaa yksin.

Scheifelen ja Wheelerin alhaiset tulot saattavat vaikuttaa myös Laineenkin tulevaan sopimukseen negatiivisesti, koska hänelle ei haluta antaa aivan ylivertaista sopimusta Jetsin joukkueessa.

Cuthbert kuitenkin uskoo, että paras vertailukohde Laineen tulevaan jatkopaperiin on NHL:n maalipörssiä johtava venäläistähti Aleksandr Ovetshkin, joka tienaa parhaillaan 9,538 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Ovetshkin allekirjoitti sopimuksensa kaudella 2008-09, joten sen aikana inflaatio on nostanut palkkakattoa ja näin ollen myös pelaajien palkkoja. Laine ei kuitenkaan ole Ovetshkinin statuksen omaava pelaaja, joten tämä antaa edun Capitals-tähdelle.

– Ainut asia, joka erottaa Laineen Ovetshkinista on se, että heillä on vuosikymmenen verran eroa NHL-kokemuksessa. Olisiko mahdollista, että Ovetshkinin nykyinen 9,538 miljoonan dollarin sopimus olisi kaikista järkevin vaihtoehto Laineelle? Cuthbert arvioi.

9,538 miljoonan dollarin vuosipalkka tekisi Laineesta kaikkien aikojen kovapalkkaisimman suomalaisen NHL:n historiassa. Tällä hetkellä isoimman tilipussin yhdestä kaudesta on vetänyt Teemu Selänne, joka tienasi 9,5 miljoonaa dollaria 16 vuotta sitten.