Ovetshkinin varjossa tehtiin upeaa NHL-historiaa – tähtivahdille aivan huikea saavutus!

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä rikottiin viime yönä Suomen aikaa toinenkin kerrassaan huikea tasaluku, jonka hehkutus kuitenkin jäi Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin 600. runkosarjamaalin varjoon.

Vegas Golden Knightsin maalivahti Marc-Andre Fleury nimittäin torjui NHL-uransa 400. voiton runkosarjassa. Fleury torjui historiallisessa voitossa peräti 38 Philadelphia Flyersin maalintekoyritystä. Vegas voitti ottelun maalein 3–2.

Aiemmin NHL-urallaan kolmentoista kauden ajan Pittsburgh Penguinsia edustanut Fleury, 33, saavutti rajapyykin usansa 728. runkosarjaottelussa. Hän on kaikkiaan kolmastoista 400 voittoon NHL:ssä yltänyt maalivahti. Uraansa yhä jatkavista maalivahdeista 400 voittoon ovat yltäneet vain Florida Panthersin Roberto Luongo (467 voittoa) ja New York Rangersin Henrik Lundqvist (430).

– Oli hienoa saavuttaa tämä lukema. Kunnioitan valtavasti kaikkia niitä maalivahteja, jotka ovat listalla edelläni. He olivat aina esikuviani. On todella hienoa saada oma nimeni samaan listaan heidän kanssaan, Fleury sanoi NHL.comin mukaan.

– Mutta tämä on saavutus, josta olen varmaan vielä enemmän ylpeä sitten, kun olen lopettanut urani. Nyt, kun vielä pelaan, ajatukseni ovat aina vain seuraavassa ottelussa, Fleury järkeili.

Fleuryn 400 voiton joukkoon mahtuu 47 nollapeliä. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa NHL:ssä on 2,56.

– Sitä ei koskaan tiedä, miten kauan ura vielä jatkuu. Nyt pitää vain nauttia tästä hetki, Fleury sanoi.

Fleury kärsi aiemmin kaudella pitkään aivotärähdyksen jälkioireista. Hän on pelannut Vegasin maalilla tällä kaudella 37 ottelua, joista on voittanut 25.

Voittoprosentti on kunnioitettava 68. Mutta Fleuryn panos joukkueelle ei rajoitu vain siihen, mitä hän tekee tolppien välissä.

– Hän tekee todella kovasti töitä. Hänen kilpailuhenkisyytensä on hyvä esimerkki nuoremmille pelaajillemme. Mutta hän on myös todella upea ja iloinen persoona. Jos hallille tullessa on huono päivä, hänet nähdessä kaikki muuttuu. Hän on aivan loistava, valtavan tärkeä pelaaja pukuhuoneessa, Vegasin puolustaja Deryk Engelland ylistää.

– Senkin takia, miten mahtava tyyppi hän on, oli erittäin hienoa, että hän saavutti tämän voiton. En voisi olla onnellisempi hänen puolestaan, Engelland sanoi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!