Jokerit aloittaa KHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjan tänään Moskovassa paikallisen TsSKA:n vieraana. Suomalaispoppoolla on isoista peleistä alla karu ryöpytys moskovalaisia vastaan, sillä vuosi sitten pudotuspeleissä helsinkiläiset taipuivat joukkueiden välisessä sarjassa tylysti 0-4.

Nyt lähtökohdat ovat kuitenkin tasaisemmat, sillä esimerkiksi runkosarjassa voitot menivät 1-1.

HK Sotshin kesälomalle avauskierroksen viidennessä osassa lähettänyt Eeli Tolvanen antoi äärimmäisen lupaavia kommentteja ennen kello 18.30 alkavaa mittelöä.

– Hyvä fiilis. Tuntuu, että kaikki ovat latautuneet taas ja valmiita iltaan, suomalaislupaus uskoi.

Jokerien hyökkääjä tiesi arvella, minkälainen sarja mahdollisesti on luvassa. Kuten totuttu on, neljä voittoa vie jatkoon eli tässä tapauksessa läntisen konferenssin finaaleihin.

Millaista peliä Tolvanen odottaa?

– Kovatempoinen, fyysinen, molemmat haluavat näyttää. Tulee tiukka peli, ei tule helppoja eriä.

Ja voittoja irtoaa miten?

– Ihan pelataan joukkueena 60 minuuttia. Erikoistilanteet olleet meillä hyviä, jatketaan siitä. Jos saadaan tehtyä pieniä eroja, niin se tulee kääntämään näitä pelejä meille.

Tolvasta kohtaan odotukset ovat luonnollisesti katossa. Edellisen ottelusarjan ratkaisupelissä hän teki joukkueensa kummatkin häkit, lisäksi hän oli tätä uutista kirjoittaessa maalipörssin kärki viidellä osumalla. Illan kierros oli jo alkanut.