Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista tiivistyi lauantain kierroksella. HPK nappasi elintärkeät kolme pistettä Lukkoa vastaan Raumalla samalla, kun Pelicans hävisi TPS:lle Turussa.

Pelicansille tappio oli katkera siinä mielessä, että se johti ottelua parhaimmillaan 3-0 ja olisi kolmen pisteen voitolla sinetöinyt itselleen pudotuspelipaikan. Lahtelaiset kuitenkin munivat ottelun jatkoajalle kolmannen erän lopussa. Jatkoajalla Oula Palve napautti TPS:n voittomaalin.

Tilanne on kaikesta huolimatta edelleen Pelicansin omissa käsissä. Sille riittää kahdesta jäljellä olevasta ottelusta kaksi pistettä.

Ilvekselle tilanne on hankala. Se hävisi Jukureille lukemin 5-2 ja oljenkorsi kävi ohueksi. Ilveksen ohjelma on tosin vähemmän haastava: se kohtaa sarjajumbo Vaasan Sportin sekä vaikeuksissa olevan Rauman Lukon. HPK puolestaan pelaa Tapparaa sekä runkosarjan voittajaa Kärppiä vastaan.

Porin Ässät sen sijaan varmisti pudotuspelikevään saapumisen Isomäkeen. Patapaidat kurmootti hallitsevaa mestaria Tapparaa lukemin 3-0 ja nousi 82 sarjapisteeseen.