Boston Bruins teki maanantaina kahden vuoden mittaisen tulokassopimuksen hyökkääjä Ryan Donaton kanssa.

Harvardin yliopiston riveissä tällä kaudella pelannut Donato edusti USA:n maajoukkuetta Etelä-Korean talviolympialaisissa. Hän oli olympiaturnauksen maalipörssin jaettu ykkönen viidellä osumallaan.

Bruinsin kesällä 2014 toisella kierroksella (56.) varattu 21-vuotias hyökkääjä on The Providence Journalin toimittajan Mark Divverin mukaan Bruinsin kokoonpanossa jo maanantai-illasta lähtien. Vielä ei ole varmaa pääseekö nuorukainen kuitenkaan pelaamaan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaan pelattavassa Columbus Blue Jackets -ottelussa.

Toista vuottaan yliopistosarjassa pelannut Donato on tehnyt tällä kaudella NCAA:ssa 29 peliin huimat 26 maalia ja 43 tehopistettä. NHL-kutsun myötä Donato ei voi enää jatkaa peliuraansa NCAA:ssa, eikä häntä voi lähettää enää loppukaudeksi AHL:n pudotuspeleihin.

Uskomatonta kuvaa Donaton motivaatiosta kertoo se, että hän jatkaa opiskeluaan maailman parhaaksi arvostetussa Harvardin koulussa, vaikka hän samaan aikaan kiekkoilee NHL:ssä.

Boston Bruins

@NHLBruins
Bruins sign Ryan Donato to entry-level contract: bbru.in/2DBtYCn